Contacteer ons


Onze vakmannen kijken er alvast naar uit u een handje te mogen helpen bij uw projecten!

HOUTSKELETBOUW

Energiezuinig bouwen met houtskeletbouw

Met houtskeletbouw is het gemakkelijk om een energiezuinige woning te bouwen. We maken uw woning op een eenvoudige manier luchtdicht zodat warme lucht niet de kans krijgt om te ontsnappen. Hout is van nature dan ook een bouwmateriaal waarmee u erg energiezuinig kan bouwen. 

Mogelijkheden voor uw houtskeletbouw

Een woning opgebouwd met een houten skelet is mogelijk in allerlei stijlen. Gaat u voor een moderne woning of kiest u toch voor een landelijke look? Alles is mogelijk! Bij RB Projects bieden we u verschillende types wandopbouw voor het houten skelet zodat u de juiste keuze kan maken op vlak van architectuur. 

Wilt u uw woning volledig in houtskelet bouwen of wilt u deze toepassing hanteren bij slechts een deel van uw renovatieproject? Dan doet u best beroep op een ervaren architect om u te begeleiden. Heeft u zelf geen architect? Geen probleem, wij zorgen met plezier voor een bedreven partner. Bij RB Projects werken we namelijk samen met drie verschillende architecten. Eén van onze architecten is gespecialiseerd in houtskeletbouw (voor grotere projecten). 

Voordelen van uw houtskeletbouw

Houtskeletbouw is niet goedkoper dan een traditionele woning, maar biedt wel meer wooncomfort voor hetzelfde budget. Daarnaast draagt u uw steentje bij aan een gezonder leefmilieu, aangezien uw houtskeletbouw hoe dan ook een energiezuinige oplossing is. De houten binnenstructuur biedt veel meer ruimte om maximaal te isoleren. Door het luchtdicht bouwen voorkomt u bovendien luchtlekken zodat uw ventilatiesysteem optimaal kan werken. Ook is het een droge bouwmethode. Dankzij het feit dat het een droge bouwmethode is, hoeft uw bouw ook niet op te drogen en kan u meteen overgaan tot het plaatsen van Gyproc. Uw woning is met andere woorden onmiddellijk instapklaar! 

Contact

Wenst u meer informatie te verkrijgen over de werking en de voordelen van houtskeletbouw in de regio Schilde en Antwerpen? Of hebt u vragen ivm met ruwbouw- en renovatiewerken of dak- en timmerwerken? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om alle nodige opmetingen te doen zodat we u kunnen voorzien van een gerichte en gedetailleerde offerte.